Afasietherapie Amersfoort

Afasietherapie Amersfoort is de gespecialiseerde logopediepraktijk van Henriette van der Wielen. Afasietherapie Amersfoort biedt behandeling en begeleiding aan mensen met afasie of dysartrie en hun omgeving.

Daarnaast geeft Afasietherapie Amersfoort onderwijs en voorlichting aan diverse doelgroepen.

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de HBO logopedie in LeidenIk ben werkzaam geweest in verschillende verpleeghuizen. In 2006 heb ik de tweejarige post HBO opleiding neurologische taal- spraakstoornissen gevolgd. Daarna heb ik verschillende cursussen gevolgd om me verder te specialiseren, zoals de cursus PACT en de cursus SMTA.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit houd in dat ik voldoe aan hoge kwaliteitscriteria en dat ik mij op de hoogte houd van nieuwe ontwikkelingen door o.a. het volgen van bij- en nascholing, deelname aan kwaliteitskringen voor logopedisten en multidisciplinair overleg. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Afasietherapeuten (NVAT) die nu is opgegaan in AfasieNet. 

Als u bij mij komt voor afasie behandeling ga ik samen met u en uw omgeving kijken naar de mogelijkheden die er nog zijn. Dit kan betekenen dat we eerst taalonderzoek moeten doen en dat ik met u ga praten over wat u graag zou willen kunnen als het om communiceren gaat. Soms is het wenselijk dat uw partner eerst of gelijktijdig training krijgt om de communicatie te verbeteren. 

Behandeling is dus altijd op maat En in overleg. Bel of mail me gerust om te horen wat de mogelijkheden zijn.